Chystáte se na akci pod širým nebem? Nepodceňte přípravu!

Dlouhé letní dny a večery přímo vybízí k účasti na venkovní akci. Sehnali jste ty správné lístky za fajn cenu? Takže adrenalinová jízda může začít. Jaké asi bude počasí? V čem letos zazářím? Budou lepší sandále nebo holínky? Ať už na vás čeká festival, koncert či divadelní přestavení pod širým nebem, základem je být vybaven do pohody i nepohody! Pak vás nezaskočí prudké slunce, průtrž mraků ani silnější vítr.

Taneční maraton
Na festival ať už rockové, metalové, elektronické nebo folkové hudby, kde budete hodiny stát či tančit, určitě volte tenisky, klidně kotníkové, nebo lehké zdravotně přizpůsobené sandály. Na botky na podpatku či platformě raději zapomeňte. Pokud je předpověď na daný víkend více deštivá, využijete i holínky, i ty se dnes dají pořídit v zajímavých trendy designech. Oblíbené crocsy či žabky jsou vhodné spíš na kratší pobyty, po několikahodinovém maratonu vás v nich zaručeně nohy bolet začnou. Hodit se ale mohou třeba do společných sprch.

Stylově prakticky
Co se týče outfitu, tady žádná omezení neplatí. Někdo je typický černý rebel a jinou barvu by nesnesl, někdo dá přednost odrbaným džínám, jiný natáhne, co má po ruce, dámy můžou zvolit rozevláté šaty, nic není špatně. Oblékejte vrstvy, ať můžete podle počasí části oděvu ubírat či přidávat. Super je bavlněné tričko s nápisy, obrázky nebo logem oblíbené skupiny a bavlněné či jeans šortky, mikina uvázaná kolem pasu. Jako doplněk doporučujeme zvolit barevný šátek nebo pareo, který outfit oživí a při ochlazení může posloužit jako šál přes ramena. Při pobytu na přímém sluníčku nezapomínejte na pokrývku hlavy, volte kšiltovku, klobouček nebo šátek. Pokud budou zajímavého střihu, designu, s výrazným symbolem jako třeba lebkou nebo květinovou ozdobou, samozřejmě podle typu koncertu, budete nejen v bezpečí před úpalem, ale i nepřehlédnutelní. Pokud se některé dámy neobejdou bez šperků, doporučujeme ty dražší kousky nechat doma, přece jenom se ztracená náušnice v davu těžko hledá, a nahradit je například barevnými vícevrstvými dřevěnými náhrdelníky, flitry nebo třpytkami.

Drobné nezbytnosti
Nezapomeňte na pláštěnku, v létě nikdy nevíte, zda se nepřežene neohlášený déšť. To, že při vícedenním pobytu máte mít kromě zásadního kartáčku na zuby také věci na převlečení, určitě nemusíme říkat. Hodit se může také rychleschnoucí ručník, deodorant, prostředky na opalování a proti hmyzu.

Na bezpečné vlně
Při koncertech ve večerních hodinách není již třeba chránit hlavu před úpalem, i s ohledem na ostatní účastníky koncertu nechte kšiltovky a klobouky doma. Vzhledem k bezpečnostním opatřením na většině koncertů, kdy si toho s sebou moc vzít nemůžete, vám bude stačit malá crossbody kabelka, ledvinka nebo menší městský batůžek. Kromě klíčů, mobilu a peněženky si můžete přibalit maximálně slabou pláštěnku a papírové kapesníčky. Rozhodně si s sebou neberte deštník, ten vám kontrolou neprojde. Pokud se chystáte na koncert s krátkými rukávy, v šortkách nebo šatech bez rukávů, doporučujeme si nekrytou kůži ošetřit krémem na opalování a sprejem proti hmyzu ještě doma, protože do areálu si ani tyto prostředky vzít nemůžete.

Šik na letní scéně
Venkovní divadelní scény, které se po dlouhé uzavřené době covidové rozrostly do všech možných míst a prostorů, jsou velmi oblíbené. Outfit pro večerní divadelní či muzikálové představení by měl být více společenský, klidně i extravagantní. Ideální příležitost být za dámu v dlouhých šatech. Pro pány by měly být samozřejmostí dlouhé kalhoty. Botky již mohou být více reprezentativní, na podpatku i bez. Představení absolvujete vsedě, ale někdy je cesta k dané scéně delší či krkolomnější, tak berte v potaz i toto. Bezpečností opatření jsou zde mírnější, ale případný postřik proti hmyzu, který může obtěžovat kdekoliv, proveďte také raději ještě před odchodem z domova. Rovněž deštníky nechte doma. Většina letních divadelních scén má pro případ deště pro své publikum připravené pláštěnky a za mírný poplatek vám zapůjčí i deku.

Na závěr tip pro dámy – letos frčí třásně, velké květy a šněrování, tak se nebojte experimentovat v aktuálních trendech.

Váháš ještě s outfitem? Hledáš vhodné tenisky ke zvolenému oblečení?
Zkus se inspirovat širokou nabídkou tenisek pro každou příležitost u Footshop.
Český obchod s teniskami a streetwearem QUEENS nabízí také zajímavé kousky.
U obou můžeš na nezlevněné zboží do konce srpna uplatnit PRIMA slevu.