Čeká nás magický rok

Rok 2024 s sebou nese několik symbolik, podle kterých můžeme čekat rok velmi úspěšný. Tyto symboly představují hojnost, sílu, moudrost, příznivý vývoj a růst. Nic však nepřichází samo od sebe a je třeba se aktivně zapojit. Jde o rok přestupný, takže na splnění svých snů a cílů budeme mít o den více.

Magická osmička
Součet čísel roku 2024 dává osmičku, číslo nejen hojnosti, síly a štěstí, ale i pozitivních změn a úspěchu. Osmička symbolizuje bohatství, zisk, moc a slávu. Je složená ze dvou čtyřek, je tím stabilní a silná. Jako číslo karmy s sebou nese i osudové zvraty, s extrémy na obou stranách, úspěchy i pády. Letošní rok může tak mnohým z vás otočit život směrem k lepšímu. Základem je mít uspořádané myšlenky, vědět čeho chcete dosáhnout, a to za předpokladu, že budete sami k sobě ale i k ostatním upřímní, spravedliví, vlídní a laskaví. Letošní rok nepřeje lenochům a těm, kteří se změn bojí. Pokud nejste připraveni se posouvat a zlepšovat v jakékoliv oblasti, magická osmička to za vás neudělá. Nebojte se výzev, opusťte vyšlapané cesty, využijte dříve nabytých zkušeností či rozhodnutí. Letos máte šanci na zlepšení nejen materiální stránky svého života, ale i té tělesné a duševní. Partnerství ve všech podobách mohou v tomto roce procházet náročnými zkouškami. Pokud v sobě popřete potřebu pomsty, pocit zrady, nepochopení, a naopak budete tolerantnější, chápavější a přístupnější ke kompromisům, určitě se vám tyto energie vrátí, a to možná až trojnásobně.

Rok Dřevěného draka
Podle čínské astrologie představuje každý rok určité zvíře a Drak je jedním z nejživotnějších znamení. Dřevění draci se rodí v letech, která jsou součástí astrologického šedesátiletého cyklu, jde o roky spojené s prvky dřeva a znamením zvěrokruhu Draka, posledním byl rok 1964, nyní 2024 a následujícím rokem vlády Dřevěného draka bude rok 2084. Dřevění draci jsou známí kreativitou, zvídavostí, motivací a profesní orientací. Na rozdíl od ostatních draků, kteří jsou považováni za hrdé a arogantní, Dřevěný drak je spíše skromný. Osoby narozené v roce Dřevěného draka dostávají do vínku silnou osobnost s výrazným kouzlem. Vláda Dřevěného draka nás čeká od 10. února 2024. Jeho magickou sílu už ale můžeme cítit od přelomu prosince a ledna. Drak je jedním z hlavních symbolů čínské astrologie a je známý svou moudrostí, silou a úspěchem. Stejně jako magická osmička nám rok Dřevěného draka obecně může přinést prosperitu, růst, bohatství, zdraví a nové příležitosti. Stejně tak platí, že je třeba si dávat pozor na to, co si přejeme a čeho chceme dosáhnout, jasně formulované myšlenky a cíle jsou nezbytné. Dračí křídla vás mohou vynést do nebes, ale pozor na strmé pády.

Přestupný rok
Aby té magie nebylo málo, rok 2024 je také rokem přestupným. To sice není až tak magické, ale na zajímavosti to aktuálnímu roku určitě přidá. Přestupný rok slouží k vyrovnání rozdílů mezi délkou kalendářního (365 dní) a tropického (365 dní, 5 h, 48 min a 45,4 s) roku. Mezinárodně používaný občanský kalendář vychází z gregoriánského kalendáře, má přestupný každý čtvrtý rok (rok dělitelný beze zbytku čtyřmi), ale roky dělitelné 100 jsou přestupné jenom tehdy, jsou-li dělitelné také 400. Bujarým oslavám se letos určitě nevyhnou ti, co se narodili 29. února, ale i 160 nositelů krásného českého jména Horymír. Na rozdíl od pěti prodloužených víkendů roku 2023 nás letos čekají jen tři. První připadá na Velikonoce, kdy Velký pátek bude 29. března a Velikonoční pondělí oslavíme 1. dubna. Druhý prodloužený víkend přinesou svátky slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje v pátek 5. července. Den vzniku samostatného Československa v pondělí 28. října pak nabídne třetí prodloužený víkend.

Čeká nás rok neobvyklý, s velkým potenciálem k pozitivním změnám a naplnění cílů.

Novoroční předsevzetí zhubnout pár kilo se vám díky přízni magické osmičky i Dřevěného draka může podařit splnit, zakupte do konce ledna produkty KetoDiet s PRIMA slevou 10 %. Vitamíny a doplňky stravy, které pomohou s nastartováním metabolismu nebo podpoří vaši imunitu nakoupíte v našich lékárnách. Nestihli jste předvánoční úklid? Nevadí, s pomocníky značky Kärcher vám to půjde pěkně od ruky i nyní. Za použití malých i velkých domácích spotřebičů značky Gorenje vykouzlíte dobroty na váš stůl k jakékoliv příležitosti. Inspiraci pro svačinu do školy či do práce hledejte v našich supermarketech.