Hurá ven, nejen na festival!

Léto je ideální čas na užívání si venkovních aktivit. Využijte ho naplno a vytvořte si nezapomenutelné zážitky! Možností je opravdu mnoho. Plánujete účast na organizovaném festivalu, rádi zavítáte do letního kina, setkáváte se často s přáteli či rodinou při letních piknicích či grilovačkách? Neměli byste opomenout také vhodné oblečení a vybavení, a být tak připraveni na možnou změnu počasí.

Když se řekne festival
První, co většinu z nás napadne, je hudební prezentace, kde se za vystoupení kapel různých žánrů před podii v rytmu hudby svíjí velké množství lidí. To ale neplatí tak jednoznačně. Může se totiž jednat i o akce trochu komornějšího ražení. Zahrnují se sem i akce konané pro celou rodinu. Spousta médií pořádá třeba své výroční slavnosti právě ve venkovních prostorech, kde je zajištěna zábava a program pro všechny věkové kategorie. Kromě hudebního doprovodu, množství stánků s občerstvením i drobnými suvenýry bývají centrem zábavy různé performance či možnost zapojit se aktivně třeba při výrobě drobných věcí jako mýdla, svíčky, nebo do skupinového hraní na hudební nástroj, obvyklé jsou bubny. V letním období jsou časté food festivaly či vinobraní, které mohou být zaměřené na místní produkci, ale třeba i na pochoutky z mnohem vzdálenějších koutů světa. Oblíbené jsou i filmové festivaly. Zhlédnout film pod širým nebem můžete často i na střechách obchodních center či na venkovním koupališti. Festival je tak synonymem pro akce pestré a barevné, kde se určitě nudit nebude! Každý si vybere zábavu podle svého gusta.

Venkovní zábava ve vlastní režii
Pokud nejste zrovna milovníky hromadných akcí, kde je na omezeném prostoru mnoho lidí, ale i tak máte rádi pobyt venku, můžete si naplánovat svoje vlastní aktivity. To samozřejmě platí i pro ty, kteří se na nějaký ten organizovaný festival občas vypraví. Není nic jednoduššího, než rozložit na louce či v parku deku a spolu s přáteli si vychutnat piknik a dobrou společnost. Ale pozor, to nemůžete všude, některé parky a veřejné prostory mají specifická pravidla a pikniky přímo nepovolují. Vyberte si raději místo s dostatkem stínu, abyste se vyhnuli přímému slunci. Po skončení pikniku po sobě vždy ukliďte. Respektujte přírodu a ostatní návštěvníky. Oblíbenou letní činností je i grilování, které se také většinou pořádá ve větším počtu lidí. Ne každý má vlastní zahradu, kde grilovačku může uspořádat. Existují ale parky grily již vybavené, máte možnost je většinou zdarma využít, pak stačí si donést potraviny na gril a palivo a můžete se do toho pustit. Jen v Praze je takovýchto parků hned osm. I tady je ale třeba dodržovat zásady slušnosti, tedy gril a okolí po sobě uklidit, aby měli možnost jej využít i další. Myslete také na bezpečnost, grilovat by se nemělo za vysokých teplot nebo při silném větru.

Vyrazte na letní akci a užívejte barev, chutí a zvuků festivalových či piknikových setkání!

Oblečení na letní akce by mělo být hlavně funkční a pohodlné, může být ale i stylové! Český obchod s teniskami a streetwearem Queens nabízí aktuálně slevu10% na merch kapel, filmů a seriálů. Aby váš mobil nepřišel k úrazu během letních aktivit, opatřete ho bezpečným tvrzeným sklem. Obchod Tvrzenaskla.eu poskytuje prima slevu 6 %. Potřebujete zabavit děti, aby se vám nepletly při grilování pod nohama? Ze spousty společenských her a kreativních, dřevěných i interaktivních hraček vybírejte ve špičkovém českém hračkářství Agátin svět také s příjemnou prima slevou 10 %. Venku je potřeba se chránit před silou slunečních paprsků či před různým hmyzem. Prostředky na opalování i proti hmyzu zakoupíte v našich lékárnách. Dobroty na gril i na svačinku za skvělé ceny vybírejte v našich supermarketech.