Čeká vás stěhování, nebo plánujete obnovu svého příbytku?

Počasí jak na houpačce, na výlety a další venkovní aktivity to aktuálně zrovna nevypadá. Čím dál více času trávíme v interiérech, a aby nám i doma bylo příjemně, není od věci občas trochu obnovit vybavení. Nemusíte se zrovna stěhovat, abyste zvažovali zakoupení nějakého nového kousku nábytku.

Styl a design
Řídíte se moderními trendy i v bydlení, milujete skandinávskou jednoduchost, nebo dáváte přednost funkční klasice? Ať už jste vyznavačem jakéhokoliv stylu, vybírejte kusy, které se navzájem doplňují. Před nákupem si můžete udělat plán, jak by měly jednotlivé kusy vypadat v prostoru, nebo použít vizualizační aplikace, které vám pomohou lépe si představit finální výsledek. Můžete také využít služeb bytového designera. Při výběru nábytku nejvíce rozhoduje rozpočet a prostor. Při menším prostoru je důležité přemýšlet i o funkčnosti a možnostech skrytých úložných prostor. Vybírejte materiály, které odpovídají vašemu životnímu stylu. Dřevo je přírodní a trvanlivé, zatímco sklo a kov mohou dodat moderní vzhled. Zohledněte barevnou paletu vašeho bytu. Neutrální barvy jsou snadněji kombinovatelné, zatímco odvážné barvy mohou být zajímavým akcentem. Řiďte se svými osobními preferencemi a potřebami. Vybírejte nábytek, který vás oslovuje a cítíte se v něm pohodlně.

Funkční a praktický nábytek
Při výběru funkčního a praktického nábytku je dobré zaměřit se na několik klíčových aspektů, které vám usnadní každodenní život. Rozkládací pohovka poslouží k posezení během dne a jako postel pro hosty v noci. Perfektní pro prostorově úsporné bydlení jsou i skládací stoly a židle, snadno je schováte, když nejsou potřeba. Postele s šuplíky nebo výsuvnými zásuvkami nabízejí skvělý prostor pro ukládání ložního prádla nebo sezónního oblečení. Knihovny a regály maximálně využívají prostor a mohou sloužit jako dekorativní prvek. Skříně s modulárním systémem umožňují přizpůsobit uspořádání podle vašich potřeb a prostoru. Zkuste využít závěsné systémy, lépe využijete vertikální prostor a udržíte podlahu volnou. Do koupelny nad umyvadlo zavěste namísto samotného zrcadla zrcadlovou skříňku, bude tak mít místo pro uložení kosmetiky a dalších potřeb přímo v koupelně. Různé boxy a koše pomohou udržovat pořádek v jednozlivých místnostech a mohou být i pěkným designovým prvkem.

Pohodlí pro domácí relaxaci
Útulné domácí prostředí je důležité pro relaxaci a nabrání sil do dalších pracovních úkolů, může také výrazně přispět k vaší pohodě a duševnímu zdraví. Kvalitní pohovka plná pohodlných polštářků je základním bodem domácího lenošení. Pohovět si ale můžete i třeba v houpacím křesle nebo ušáku. Deky, polštáře a koberce z příjemných materiálů jako je mikrovlákno nebo vlněné tkaniny, dodají prostoru útulnost. Pro osvětlení zvolte měkké, teplé osvětlení. Stolní lampy nebo stojací lampy s dimmery vytvoří příjemnou atmosféru. Svíčky nebo aromatické lampy dodají relaxační nádech. Rostliny a květiny nejenže zpříjemňují vzduch, ale také dodávají na estetice. Zvolte nenáročné pokojové rostliny, které se snadno udržují. Pokud máte větší místnost, vytvořte si různé zóny pro různé aktivity, to pomůže oddělit relaxaci od pracovních činností. Přidejte osobní doteky, jako jsou fotografie, obrazy nebo oblíbené knihy. Používejte aromatické difuzéry a vonné svíčky s uklidňujícími vůněmi levandule nebo vanilky.

Funkční a praktický nábytek by měl být nejen užitečný, ale také esteticky příjemný.

Přesně takový nábytek vybírejte v prodejnách KIKA nebo XXX Lutz, oba řetězce nabízí slevu 22 % téměř na veškerý sortiment. Stejnou slevu na jeden kus hlásá i Möbelix. 40 % slevu na, sedací soupravy, pohovky a křesla aktuálně inzeruje Sconto. K vybavení domácnosti a pohodlí patří i pořádná televize, tu i další elektroniku vybírejte z letáku Planeo. Pokud počasí dovolí, je potřeba věnovat volný čas i zahrádce, kde ještě dozrává řada ovoce a zeleniny. Při práci na zahrádce, ale i v domácnosti využijte pomocníky značky Kärcher. Vybavení Hecht je už vyšší liga, práci s nimi ocení profesionálové, ale i šikovní kutilové! Pestrá nabídka spotřebičů GORENJE vám poskytne vodítko při volbě způsobu zpracování bohaté úrody, najdete tu sušičky ovoce, odšťavňovače, mixéry, sekáčky a mnoho dalšího kuchyňského vybavení, které koupíte s PRIMA slevou 15 %. Chystáte se k přípravě oblíbené pochoutky v nové kuchyni? Potřebné ingredience určitě zakoupíte v našich supermarketech. Produkty značky Philips se vyznačují vysokou kvalitou a v kuchyni vám budou platnými pomocníky!